Koningslinde planten als geschenk aan Epe

Gemeente en Van Triest stimuleren meer boomaanplant

De gemeente Epe en hoveniersbedrijf Van Triest vinden elkaar in het belang van meer bomen in de woonomgeving. Om dit te onderstrepen nam Van Triest onlangs het initiatief om een royale Koningslinde aan de stad te schenken. 

Beter voor ons milieu

Bomen zijn essentieel voor een zuivere, evenwichtige leefomgeving. Ze zorgen voor de opvang van fijnstof, nemen CO2 op en geven verkoeling tijdens warme dagen. Ook vogels en insecten huizen er graag. Zo zijn van de geplante Linde maar liefst 55 insectensoorten afhankelijk voor voedsel en leefruimte.

Planten van royale Koningslinde

Deze Koningslinde is uitgezocht om zijn royale formaat. De stamomtrek is ruim 75 centimeter en met een hoogte van 10 meter springt hij flink in het oog. Bewoners van de nieuwe wijk De Klaarbeek worden de trotse ‘eigenaren’, want de boom komt midden in de rotonde van de Glazenmaker te staan.

Belangrijk sponsorproject

Het leveren en plaatsen van de Linde nam Van Triest geheel voor eigen rekening, wat uitkomt op meer dan 50% sponsoring van dit omvangrijke project. Onze boomverzorgers zorgden verder voor een deskundige aanplant, inclusief beluchting en kluitverankering.

Bomen vakkundig laten planten

Wilt u een boom vakkundig laten planten, snoeien of verwijderen? Neem voor meer informatie contact met ons op via het getoonde contactformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel uw vraag aan Hoveniersbedrijf Van Triest