Tuinbestrating

Een uniek assortiment aan tuinbestrating

Bestrating is tijdsgevoelig. Dit betekent dat ontwikkelingen en innovaties terug zijn te zien aan het aanbod en de kwaliteit van de bestrating. Na kwaliteit los te hebben gelaten om sneller en meer te kunnen produceren zijn we nu weer terug bij het aloude bakproces. Al is dat in geen enkel opzicht te vergelijken met hoe dat vroeger werd gedaan. En dan is er ook nog natuursteen…

Gebakken klinkers

De steen waar het allemaal mee begon. Vervaardigd uit rivierklei en gebakken in authentieke ovens waar de temperatuur flink schommelde. Door dit schommelen kregen de stenen een eigen kleurschakering en een variabelle dikte. Dit geeft de stenen  nostalgische uitstraling en een onverwoestbare hardheid.

Betonproducten

Om meer en goedkoper te kunnen leveren stapte men over op stenen van cementbeton. Dit materiaal kan eenvoudig machinaal worden verwerkt en hoeft niet te worden gebakken. Door het achterwege laten van het bakken treden er geen dikte- en kleurverschillen op waardoor het materiaal maatvaster wordt. Nadeel is wel dat het materiaal minder hard is waardoor het eerder slijt.

Natuursteen

Met de steeds goedkoper wordende transportkosten is natuursteen steeds meer bereikbaar geworden. Want waarna het in China in grote blokken uit de berg is gehaald wordt het verzaagd tot de uiteindelijke tegel die al binnen een maand bij ons in de stoep kan liggen. De natuursteen kan  worden gepolijst of gezoet. Maar in de basis is het de natuur die de kleurtekeningen en eigenschappen bepaald.

Keramiek

Met de keramische tegel is de cirkel rond want we zijn weer aanbeland bij het bakken in de oven. Dit omdat natuursteen gevoelig is voor krassen, vrij veel vocht opneemt en daardoor de neiging heeft snel glad te worden. De keramische tegel heeft dit allemaal niet. Hij heeft de uitstraling van een natuursteen maar is krasbestendig, kleurvast, antislip, vorstbestendig, maatvast en neemt slecht 0,02% vocht op. Het bakproces is wat geavanceerder dan hoe we dat vroeger gewend waren. De homogeen gemaakte klei wordt namelijk in vormen geperst en gebakken op temperaturen tot wel 1200 graden celsius. Dit levert de ongekende hardheid op waardoor het materiaal zo wordt gewaardeerd.

Merken

Omdat wij dealer zijn van Buiter beton kunnen wij u de volgende merken aanbieden; Firmus products, Marlux, Marshalls, MBI, Michel Oprey & Beisterveld, Mirage, Morssinkhof, Norstone Europe, Red Sun en Schellevis. U bent van harte welkom op ons bedrijf om onze showborden met tuinbestratingsmateriaal te bekijken.

Aanvullende informatie

Stel uw vraag aan Hoveniersbedrijf Van Triest