1/6 Dakgrind verwijderen

Zelf een groendak aanleggen? Begin dan met het verwijderen van het dakgrind en/of het schoonvegen van de dakbedekking. Ga hierbij secuur te werk want alle scherpe dingen die achterblijven kunnen op een later moment resulteren in lekkage.

2/6 Beschermdoek uitrollen

Wanneer je dak helemaal schoon is kun je het beschermdoek over het dakleer uitrollen. Dit doek beschermt het dakleer tegen de lagen die je erop aan gaat brengen.

3/6 Drainagematten aanbrengen

De eerste laag die je op het beschermdoek gaat aanbrengen zijn de drainagematten. Deze matten zijn zo ontworpen dat ze beperkt water vasthouden en het overtollige water afvoeren richting het gat van de regenpijp. Zorg er dus voor dit gat openblijft. Je kunt hier het beste een boldraadrooster voor gebruiken.

4/6 Controle filtervlies

Wanneer je drainagemat geen filtervlies bovenlaag heeft moet je deze zelf nog aanbrengen om te voorkomen dat het substraat de drainagemat verstopt.

5/6 substraat verdelen

Op het filtervlies breng je vervolgens voorzichtig een 4cm dikke laag substraat aan. Gebruik hierbij geen scherp gereedschap. Het filtervlies is namelijk erg kwetsbaar.

6/6 Sedum inplanten

Wanneer het substraat gelijkmatig is verdeeld kun je de sedummatten uitrollen. Geef deze sedummatten het liefst gelijk na aanbrengen water zodat het substraat en de drainagematten alvast wat vocht op kunnen slaan. Herhaal dit de eerste twee jaar bij langere perioden van droogte om te zorgen dat het sedum goed aan slaat.