Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een stadstuin
Tuinen die uw privacy in de stad waarborgen

In een stadstuin zorgen wij ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om ook daadwerkelijk van de tuin te kunnen genieten. Dat we hiervoor af en toe de hoogte moeten opzoeken vinden wij volkomen logisch. Het is er alles aan gelegen om de privacy te waarborgen en slim om te gaan met het weinige licht dat er is.

De indeling van een stadstuin

Bij de inrichting van een stadstuin moet je zuinig omgaan met de ruimte die je hebt. Dit mondt meestal uit in een groot terras en een bescheiden border maar niet altijd liggen deze verhoudingen voor de hand. Want hoekjes, hoogteverschillen en enkel zon op een onlogische plek vragen het uiterste van onze ontwerpers.

Materialen in een stadstuin

Met een kleiner oppervlak kan er worden gekozen voor materialen met een hoger afwerkingsniveau zonder dat dit de kosten opdrijft. Zo kun je kiezen voor keramiek tegels die minder gevoelig zijn voor algengroei en dat is wel zo handig in een tuin met weinig zon. Daarnaast gebruiken we veel verticale wanden zoals het Mobilane LivePanel. Deze wanden kunnen worden beplant om zo de muren wat te verzachten. Voor het weren van de zon en extra privacy gebruiken we pergola’s en rvs draden die we laten begroeien met klimplanten.

De beplanting van een stadstuin

Met veel schaduw grijpen we terug op Varens, Hosta’s en Geraniums. Deze soorten houden de donkere plekken in de tuin groen. Op de overgang naar lichtere plekken werken we veel met vaste planten en meerstammige bomen. De wanden beplanten we met klimplanten zoals de blauwe regen en de klimop. Van deze laatste soort verkopen we ook kant en klaar hagen. Voor direct het gewenste eindbeeld.

Stadstuin laten ontwerpen?

Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen doen wij in eigen beheer en wordt door onze ervaren hoveniers vakkundig uitgevoerd. Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest
Voorbeeld van een tuinontwerp:

Vergelijkbare projecten

Geluidswal met schanskorven in Epe

Bekijken

Renovatie Flagstone terras in Epe

Bekijken

Schutting met Betonpalen in Elburg

Bekijken

Lawaaistopper Noistop plaatsen in Zeist

Bekijken