Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een stadstuin
Tuinen die uw privacy in de stad waarborgen

Bij een stadstuin zorgen wij ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om ook daadwerkelijk van de tuin te kunnen genieten. Daarnaast moet er voldoende groen zijn voor verkoeling en om schuilplaatsen te bieden voor dieren zoals vogels en egels. Ons is er alles aan gelegen om de privacy te waarborgen. Verder gaan we slim om met het weinige licht dat er vaak is in een stadstuin.

De indeling van een stadstuin

Bij de inrichting van een stadstuin moet je zuinig omgaan met de ruimte die je hebt. Dit mondt meestal uit in een lekker ruim terras en een bescheiden border. Die verhoudingen liggen niet altijd voor de hand. Hoekjes, hoogteverschillen en zonlicht op een onlogische plek, vragen het uiterste van onze ontwerpers.

Materialen in een stadstuin

Door dit kleinere tuinoppervlak wordt er vaak gekozen voor materialen met een hoger afwerkingsniveau. Zonder dat dit de kosten opdrijft. Zo zou je kunnen kiezen voor keramiektegels die minder gevoelig zijn voor algengroei. Dat is wel zo handig in een tuin met weinig zon. Daarnaast gebruiken we veel verticale wanden zoals het Mobilane LivePanel. Deze wanden kunnen worden beplant om de muren een wat zachtere uitstraling te geven. Voor het weren van de zon en extra privacy gebruiken we pergola’s en rvs-draden. Die laten we begroeien met klimplanten.

De beplanting van een stadstuin

In verband met de schaduwrijkheid van veel stadstuinen gebruiken we veel varens, hosta’s en geraniums. Deze soorten houden de donkere plekken in de tuin groen. Op de overgang naar lichtere plekken werken we veel met bloeiende planten en meerstammige bomen. De wanden beplanten we met klimplanten zoals de blauwe regen en de klimop. Van deze laatste soort verkopen we ook kant en klaar-hagen.  Zo krijg je  direct het gewenste eindbeeld.

Stadstuin laten ontwerpen?

Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen doen wij in eigen beheer. Dit wordt door onze ervaren hoveniers vakkundig uitgevoerd. Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest
Voorbeeld van een tuinontwerp:

Vergelijkbare projecten

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Inplanten van Taxushaag in Nijkerk

Bekijken