Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van romantische tuinen

Tuinen met een warme uitstraling

In een romantische tuin gaat het om het opdelen van de tuin in kleine hoekjes en nisjes. Deze kleinschaligheid geeft de tuin een warme, volle uitstraling. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van opgaande beplanting die, waar nodig, wordt ondersteund door pergola’s en andere houtconstructies.

Indeling romantische tuin

De romantische tuin kenmerkt zich door de vrije indeling. Elk 'kamertje' heeft een eigen sfeer en wordt aangesloten op de rest van de tuin middels een netwerk van paden en terrassen. De terrassen verschillen van elkaar in grootte. Zo zijn er kleine terrasjes voor de vroege ochtendzon en grote terrassen, waar je kunt barbecueën met vrienden.

Tuinen met veel houtproducten

Voor een romantische tuin worden veel houtproducten gebruikt vanwege het warme karakter. Zo zien we veel pergola’s, tuinhuizen en semi-transparante schuttingen. De combinatie van deze elementen zorgt voor een tuin die het hele jaar genoeg body heeft om te verrassen.

De beplanting van een romantische tuin

Wij gebruiken in een romantische tuin veel klimplanten, rozen, kleine bomen en losse hagen. Deze mix is nodig om de kleine hoekjes, nisjes en kamers te creëren. De weelderige beplanting draagt bij aan het warme gevoel dat wij voor ogen hebben bij de romantische tuin.

Een romantische tuin?

Hoveniersbedrijf Van Triest BV voert elk project in eigen beheer uit. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze romantische tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Voorbeeld van een romantisch tuinontwerp:

Vergelijkbare projecten

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Inplanten van Taxushaag in Nijkerk

Bekijken