Romantische tuinen

Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van romantische tuinen

Wat maakt een tuin een romantische tuin? Een tuin om samen met je geliefde in terug te trekken. Om te genieten van elkaar, de geur van de bloemen en het geluid van de insecten. Een romantische tuin heeft zoveel moois te bieden. Hierbij horen vooral veel natuurlijke elementen, felle kleurrijke planten, hoge wanden en enkele verrassingen zoals slingerpaden, een (mini) vijver of een klassiek Frans tuinsetje. Bloemen doen de romantiek ten goede maar meer dan twee à drie verschillende felle kleuren zijn niet aan te raden want dat zorgt voor onrust in de tuin.

Op deze pagina geven wij je diverse tips en trucs om van jouw tuin een romantische tuin te maken.

Tuinen met een warme uitstraling

In een romantische tuin gaat het om het opdelen van de tuin in kleine hoekjes en nisjes. Deze kleinschaligheid geeft de tuin een warme, volle uitstraling. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van opgaande beplanting die, waar nodig, wordt ondersteund door pergola’s en andere houtconstructies.

Indeling romantische tuin

De romantische tuin kenmerkt zich door de vrije indeling. Elk 'kamertje' heeft een eigen sfeer en wordt aangesloten op de rest van de tuin middels een netwerk van paden en terrassen. De terrassen verschillen van elkaar in grootte. Zo zijn er kleine terrasjes voor de vroege ochtendzon en grote terrassen, waar je kunt barbecueën met vrienden. Bij grotere tuinen kan een gazon eventueel extra ruime schepen..

Tuinen met veel houtproducten

Voor een romantische tuin worden veel houtproducten gebruikt vanwege het warme karakter. Zo zien we veel pergola’s, tuinhuizen en semi-transparante schuttingen. De combinatie van deze elementen zorgt voor een tuin die het hele jaar genoeg body heeft om te verrassen.

De beplanting van een romantische tuin

Wij gebruiken in een romantische tuin veel klimplanten, rozen, kleine bomen en losse hagen. Deze mix is nodig om de kleine hoekjes, nisjes en kamers te creëren. De weelderige beplanting draagt bij aan het warme gevoel dat wij voor ogen hebben bij de romantische tuin.

Privé plekje

Een knus hoekje mag ‘natuurlijk’ niet ontbreken. Het creëren van een rustig hoekje tussen de begroeiing met bijvoorbeeld een lounge set, parasol erbij of misschien wel een hangmat zorgt ervoor dat je eerder geneigd bent om met je partner de tuin op te zoeken. Bekijk onderstaande case waarin wij diverse romantische elementen hebben verwerkt in deze prachtige tuin. Wij zijn trots op het eindresultaat!

Onderhoud van een romantische tuin

Elke tuin is romantisch te maken, zowel klein als groot. De kunst zit hem niet alleen in de aanleg van uw tuin maar ook in het onderhouden van de tuin. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een tuin vol begroeiing mooi te houden. Het is bij een romantische tuin net alsof de bloemen en planten spontaan uit de grond groeien en bloeien. Heeft u geen groene vingers en heeft u behoefte aan ondersteuning in uw tuinonderhoud? Lees meer over ons onderhoudscontract.

Bestrating in een romantische tuin.

In een romantische tuin in het niet de bedoeling dat er te veel verharding en betegeling ligt. Hoewel de nadruk op planten bloemen en water ligt is er zeker ruimte voor elementen van steen. Slingerende paden zorgen bijvoorbeeld voor een speels karakter. Wij raden aan om ronde vromen van gesteente te gebruiken zoals flagstones, natuursteen keitjes en klinkertjes.

Een romantische tuin aanleggen?

Hoveniersbedrijf Van Triest BV voert elk project in eigen beheer uit. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze romantische tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624 of stuur een mail naar info@vantriestbv.nl

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Voorbeeld van een romantisch tuinontwerp:


Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Tuinaanleg rond zwembad in Epe

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Aanleg sedumdak in Heerde

Bekijken