Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van klassieke tuinen

Karakteristieke en symmetrische tuinen

Bij een klassieke tuin gaat het om de balans tussen karakter en symmetrie. Wanneer deze balans correct wordt uitgevoerd ontstaat er een rust in de tuin die kenmerkend is voor de klassieke tuin. In een klassieke tuin worden veelal authentieke materialen gebruikt in combinatie met klassieke plantcombinaties. Deze voorspelbaarheid maakt de tuin evenwichtig.

Authentieke materialen

In een klassieke tuin komen gebakken klinkers het best tot hun recht. Het geringe dikteverschil en de rustieke uitstraling nemen je mee terug in de tijd. Waar het even kan worden de klinkers afgewisseld door half-verharding waarbij je kunt denken aan grind, split en gravel.

Indeling klassieke tuin

Bij een klassieke tuin staat het huis centraal. Van daaruit worden verschillende assen de tuin ingelegd die de tuin opdelen in kleine vakken. Deze vakken worden vervolgens gevuld met beplanting die in allerlei vormen wordt gesnoeid. Hierbij kun je denken aan hagen, bogen, bollen en piramides.

Klassieke beplanting

Planten die zich goed in een vorm laten snoeien lenen zich uitstekend voor een klassieke tuin. Hierbij kun je denken aan Beuk, Buxus, Taxus en Portugese Laurier. Daarnaast worden de borders gevuld met Hortensia’s, Lavendel, Rozen en Vrouwenmantel.

Een klassieke tuin?

Hoveniersbedrijf kan elk tuinproject in eigen beheer uitvoeren. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze klassieke tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Vergelijkbare projecten

Geluidswal met schanskorven in Epe

Bekijken

Renovatie Flagstone terras in Epe

Bekijken

Schutting met Betonpalen in Elburg

Bekijken

Lawaaistopper Noistop plaatsen in Zeist

Bekijken