Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van klassieke tuinen

Karakteristieke en symmetrische tuinen

Bij een klassieke tuin gaat het om de balans tussen karakter en symmetrie. Wanneer deze balans correct wordt uitgevoerd ontstaat er een rust in de tuin die kenmerkend is voor de klassieke tuin. In een klassieke tuin worden veelal authentieke materialen gebruikt in combinatie met klassieke plantcombinaties. Deze voorspelbaarheid maakt de tuin evenwichtig.

Authentieke materialen

In een klassieke tuin komen gebakken klinkers het best tot hun recht. De doorleefde en rustieke uitstraling nemen je mee terug in de tijd. Waar het even kan worden de klinkers afgewisseld door halfverharding waarbij je kunt denken aan grind, split of gravel.

Indeling klassieke tuin

Bij een klassieke tuin staat het huis centraal. Van daaruit worden verschillende assen de tuin ingelegd die de tuin opdelen in kleine vakken. Deze vakken worden vervolgens gevuld met beplanting die in allerlei vormen wordt gesnoeid. Hagen, bogen, bollen en piramides, bijvoorbeeld.

Klassieke beplanting

Planten die zich goed in een vorm laten snoeien, lenen zich uitstekend voor een klassieke tuin. Denk hierbij aan beuk, buxus, taxus en Portugese laurier. Daarnaast worden de borders gevuld met bijvoorbeeld hortensia‚Äôs, lavendel, rozen en vrouwenmantel.

Een klassieke tuin?

Hoveniersbedrijf van Triest BV voert elk project in eigen beheer uit. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over klassieke tuinen? Bekijk dan onze projecten eens en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Vergelijkbare projecten

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Inplanten van Taxushaag in Nijkerk

Bekijken

Renovatie van borders en gazon in Heerde

Bekijken