Werken in het groen

Altijd al willen werken in het groen?

Bij Hoveniersbedrijf van Triest B.V. kun je elke dag buiten aan de slag. Onze groenmensen werken dagelijks in de buitenlucht en houden zich bezig met het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen.

Iedereen kan bij ons aan de slag.

Bij ons heb je geen last van lange sollicitatieprocedures. Je schrijft je in en we kijken samen een week lang welke positie binnen het bedrijf het best bij jou past. Je maakt in deze proefweek kennis met tuinaanleg, tuinonderhoud en desgewenst boomverzorging. Na deze proefweek kun je direct aan de slag of je desgewenst nog verder verdiepen in bijvoorbeeld de verschillende onderdelen van het onderhoud. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dag particulier tuinonderhoud, een dag tuinonderhoud bij bedrijven en een dag tuinonderhoud bij een woningcorporatie. Deze drie dagen maken het vervolgens nog makkelijker om de juiste keuze te maken. Op een later moment switchen kan natuurlijk ook altijd nog.

Vul hier uw eigen inhoud in.

Hoe ziet een werkdag in het groen eruit?

We beginnen de dag gezamenlijk in de kantine van ons bedrijf. Hier drinken we samen een kop koffie waarna we om 07.15 uur starten met de werkdag. We werken op ons bedrijf met tablets waarop precies staat wat je die dag gaat doen en wat je daarbij nodig hebt. Zo heb je altijd inzicht in het project en kun je eenvoudig je uren boeken.

Gedurende de werkdag kennen we drie pauzemomenten. Van 09.30-09.45 uur, van 12.30-13.00 uur en van 14.30-14.45 uur. De opgetelde pauzetijd komt dan uit op één uur per dag.

Om 16.30 uur verlaten we het project en rijden we terug naar het bedrijf. In tegenstelling tot de heenweg is de terugweg in eigen tijd. Je maakt in bovenstaand voorbeeld dus 8,25 uur per dag. Om onze medewerkers tegemoet te komen die bijvoorbeeld een project in Utrecht hebben, halen we tot maximaal een half uur terugreis van je uren af. Elke minuut die je dus langer dan een half uur in de auto zit op de terugweg, krijg je dus gewoon betaald.

Op het bedrijf aangekomen laden we de auto af en ruimen we de machines weer op. Meestal zit je dan rond 17.00 uur weer op de fiets of in je auto op weg naar huis.

Heb je een diploma nodig om te werken in het groen?

Om op een hoger niveau in te stromen is een diploma essentieel. Je kunt dan direct aan de slag als voorman of vakbekwaam hovenier. Maar ook zonder diploma kun je bij ons aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld als je baalt van je huidige baan en graag een switch wilt maken of wanneer je bijvoorbeeld net klaar bent met de middelbare school en behoefte hebt aan een tussenjaar in het groen. Zo kun je rustig nadenken over je vervolgstudie.

Wat heb je nodig voor de proefweek?

Een volle broodtrommel, een broek die vies mag worden en werkschoenen met stalen neuzen zijn het enige wat je nodig hebt tijdens de proefweek. Wij zorgen voor een werkshirt en werktrui. Wanneer je bij ons onder contract komt hoef je alleen nog maar te zorgen voor de broodtrommel. En deze hoeft echt niet meer zo vol als vroeger. Het meeste zware werk wordt ons tegenwoordig uit handen genomen door een uitgebreid assortiment aan tuin- en parkmachines.

Wat doen we verder nog meer naast werken in het groen?

Bij Hoveniersbedrijf van Triest B.V. hebben we een zeer actieve personeelsvereniging die zorg draagt voor alle uitjes en activiteiten die buiten het werk om plaats vinden.

We beginnen het jaar altijd met een etentje op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar. We hebben dan allemaal vakantie gehad en kunnen elkaar dan een goed jaar wensen.

Vlak voor de zomervakantie plannen we vaak een BBQ om het drukke voorjaar af te sluiten.

In september gaan we altijd een dagje weg. Vaak bezoeken we in de ochtend een interessant project of we brengen een bezoek aan één van onze toeleveranciers. Het middag- en avondprogramma staat vervolgens in het teken van iets leuks doen in combinatie met wat eten en drinken.

Met Sinterklaas organiseren we altijd een sinterklaasfeest waarbij alle kinderen van onze medewerkers welkom zijn om samen Sinterklaas te vieren. We organiseren dit altijd op een zaterdag zodat iedereen erbij kan zijn.

De jaarlijkse kerstborrel op het bedrijf vindt altijd plaats in onze voor deze gelegenheid gezellig aangeklede kas. Naast een lopend buffet is dit het moment van het jaar om iedereen weer terug te zien die gedurende het jaar voor ons actief is geweest. Vakantiekrachten en tijdelijke invalkrachten zijn allemaal welkom tijdens deze jaarafsluiting. We hebben namelijk samen gezorgd voor een mooi groenjaar en daar zijn we iedereen dankbaar voor, al heeft hij/zij maar een week geholpen!

Ook enthousiast geworden over dit breed georiënteerde groenbedrijf?

Schrijf je dan gerust in via onderstaand contactformulier of laat je terugbellen door enkel je naam en nummer achter te laten. Je kan ook altijd even een kijkje nemen bij onze vacatures en hier direct op reageren maar met onderstaand contactformulier komt het ook gewoon goed.