Onderhoudsarme tuinen

Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van onderhoudsvrije tuinen

Geen enkele tuin is compleet onderhoudsvrij. Bij het ontwerpen kunnen wij door de indeling en het gebruik van uitgekiende materialen en planten ervoor zorgen dat uw tuin weinig onderhoud behoeft. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan langzaam groeiende beplanting, volledig dichtgroeiende planten, invoegen van de bestrating en het gebruik van anti-worteldoek.

Indeling onderhoudsvriendelijke tuinen

Een onderhoudsarme tuin wordt opgedeeld in grote eenduidige vakken. Dit geeft de tuin een moderne uitstraling en belangrijker nog, het vergt minder onderhoud. Door het gebruik van (verhoogde) bloembakken kunnen we het onderhoud ook vergemakkelijken, omdat je daar vaak beter bij kunt en rondom heen kunt lopen.

Materialen van onderhoudsarme tuinen

Veelal worden in onderhoudsarme tuinen grotere tegels gebruikt die minder kieren hebben dan bijvoorbeeld kleine klinkertjes. Wanneer deze tegels ook nog gevoegd worden, behoren onkruid- en mierenoverlast tot het verleden. Daarnaast is uiteraard halfverharding met anti-worteldoek erg geschikt. Naast weinig onderhoud laat het perfect regenwater door en is het voordelig in aanschaf.

Beplanting van onderhoudsvrije tuinen

In de onderhoudsvrije tuin werken we veel met bodembedekkers en kant-en-klare tuinproducten. Deze tuinproducten zijn al voorgekweekt zodat ze bij toepassing direct resultaat bieden.

Een onderhoudsvriendelijke tuin?

Hoveniersbedrijf Van Triest BV voert elk project in eigen beheer uit. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze onderhoudsvriendelijke tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Voorbeeld van een onderhoudsarm tuinontwerp:


Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Tuinaanleg rond zwembad in Epe

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Aanleg sedumdak in Heerde

Bekijken