Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van onderhoudsvrije tuinen

Geen enkele tuin is compleet onderhoudsvrij. Bij het ontwerpen kunnen wij door de indeling en het gebruik van materialen ervoor zorgen dat uw tuin weinig onderhoud behoeft. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan langzaam groeiende beplanting, onkruidvrij voegen van de bestrating en het gebruik van een worteldoek.

Indeling onderhoudsvriendelijke tuinen

Een onderhoudsarme tuin wordt opgedeeld in grote eenduidige vakken. Dit geeft de tuin een moderne uitstraling en belangrijker nog het vergt minder onderhoud. Onderdelen die wat meer tijd kosten worden verplaatst naar verhoogde bloembakken om het onderhoud te vergemakkelijken.

Materialen van onderhoudsarme tuinen

Om het verharde oppervlak te breken werken we veel met halfverharding. Dit oogt minder hard en belangrijker nog het zorgt ervoor dat het regenwater op een natuurlijke manier de bodem in kan zakken.

Beplanting van onderhoudsvrije tuinen

In de onderhoudsvrije tuin werken we veel met bodembedekkers en kant-en-klare tuinproducten. Deze tuinproducten zijn al gekweekt zodat ze bij toepassing direct resultaat bieden zonder begeleidend onderhoud in de eerste jaren.

Een onderhoudsvriendelijke tuin?

Hoveniersbedrijf Van Triest kan elk tuinproject in eigen beheer uitvoeren. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze onderhoudsvriendelijke tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Voorbeeld van een onderhoudsarm tuinontwerp:

Vergelijkbare projecten

Geluidswal met schanskorven in Epe

Bekijken

Renovatie Flagstone terras in Epe

Bekijken

Schutting met Betonpalen in Elburg

Bekijken

Lawaaistopper Noistop plaatsen in Zeist

Bekijken