Gazononderhoud

Rekening houden met licht, voeding en water

Licht, voeding en water zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden tijdens het onderhouden van uw gazon. De grasexperts van Hoveniersbedrijf van Triest BV weten precies wat nodig is voor een prachtig groene grasmat.

Verticuteren

Voor een optimaal groeiresultaat moet het gazon minimaal één keer per jaar worden geverticuteerd. Met het verticuteren wordt het oude dode materiaal verwijderd waardoor licht, lucht en water gemakkelijker doordringen tot de wortels.

Doorzaaien

Het geverticuteerde gras en de kale plekken dienen aangevuld te worden met nieuwe graszaden. Het is van belang dat de grond vochtig blijft, zodat de graszaad kan ontkiemen.

Gras maaien

Om het gras gezond te houden, moet het vaak worden gemaaid. Hier op besparen resulteert in een zwakke grasmat en veel mos. Wanneer moet je maaien? Als het gras dubbel zo hoog is als wanneer het gemaaid is. Dit komt dus al gauw uit op twee keer per week in de groeipiek. Sla ons maaicontract er maar eens op na.

Gazon bemesten

Een gazon moet elk jaar worden bemest om het gazon in optimale conditie te houden. Het liefst met langwerkende meststoffen die 3 á 4 maanden het gras ondersteunen. Uw gazon heeft mest nodig wanneer de kleur lichtgroen of geel is.