Bemestingsoverzicht

Uiteenlopende mestproducten

Er zijn veel mestproducten te koop, maar de precieze werking is doorgaans onduidelijk. Laat u daarom adviseren over de juiste bemesting voor uw tuin door de hoveniers van Hoveniersbedrijf van Triest BV. Wij hebben uiteenlopende mestproducten in het assortiment zodat u optimaal van uw tuin kunt genieten.

Compost

Compost is een donkerbruin tot zwart kruimelig mengsel dat bestaat uit plantaardige resten zoals selectief ingezamelde groenten, fruitschillen en maaimengsel. Je gebruikt het in de tuin om het bodemleven te activeren.

Potgrond

Potgrond bestaat uit tuinturf met toegevoegde meststoffen voor een bepaalde periode. Hieraan wordt klei of kalk toegevoegd omdat tuinturf van nature vrij zuur is. Het wordt in de tuin gebruikt voor het verbeteren van de grond.

Rulkova

Rulkova is ingedroogde koemest. Naast verteerde grasresten bevat het enzymen uit het spijsverteringsstelsel van de koe die er toe bijdragen dat het bodemleven sneller in staat is voedingsstoffen te verwerken.

Farmerhouse

Farmershouse is een organische meststof welke bestaat uit gedroogde kippenmestkorrels. Deze bevatten van nature stikstof, fosfor en kalium. Door de korrelvorm en het snelle oplossen is farmershouse inzetbaar in de hele tuin.

Melspring

Melspring is een duurzame meststof voor grasvelden. De combinatie van kippenmest, NPK en ijzersulfaat zorgt voor een dichte, stevige grasmat die goed bestand is tegen droogte. Melspring is er voor het voor- en najaar.

NPK

NPK is een mengmeststof bestaande uit; (N) Stikstof; voor de groei van bladeren en stengels. (P) Fosfor; voor de ontwikkeling van wortels, vruchten en bloemen. (K) Kalium; voor een stevige plant met voldoende weerstand.

Kalkkorrel

Kalkkorrel bevordert de bodemvruchtbaarheid door verzuring tegen te gaan. Ideaal dus voor buxus, rozen, druiven en gazons die een basische bodem ambiëren.

Kieseriet

Kieseriet bevat magnesium voor de aanmaak van bladgroen en wordt daarom ingezet bij planten waarbij de bladkleur belangrijk is zoals bladhoudende struiken, hagen en gazons.

Bio najaarsmest

Bio najaarsmest is een biologische meststof met extra kalium. Dit geeft planten een hogere weerstand tegen winterse invloeden en versterkt het wortelgestel.

Neem contact op voor de juiste bemesting

Bent u op zoek naar de juiste bemesting voor uw tuin? Laat dan eens een adviseur van Hoveniersbedrijf van Triest BV langskomen. Hij weet precies welk mestproduct bij uw tuin hoort. Vul het contactformulier op deze pagina in of bel naar 0578 621 624.