Snoeikalender

Snoeitips voor uw tuin per periode: de snoeikalender!

Hoveniersbedrijf Van Triest BV uit Epe voorziet u graag van advies over het snoeien van uw tuin. Hieronder vindt u eenvoudig en snel wanneer het snoeiwerk uitgevoerd dient te worden middels onze snoeikalender!

November tot februari

Snoeien van bomen en struiken. Met uitsluiting van sierheesters die in het voorjaar bloeien. Vanaf januari ook geen planten meer snoeien die kunnen gaan bloeden, zoals esdoorn, berk, walnoot en druif.

Maart tot april

Snoeien van heesters zoals de hortensia, vlinderstruik, lavendel en roos. Daarnaast dienen de bomen te worden nagekeken op eventuele stormschade.

Mei /juni /juli

Alle hagen zoals buxus, laurier, conifeer en hedera (klimop) kunnen geschoren worden. Alle voorjaarsbloeiende heesters kunnen na de bloei gesnoeid worden.

Blijf niet met de takken zitten

Bent u zelf een uitstekende snoeier maar heeft u hulp nodig met versnipperen? Wij kunnen u hiermee van dienst zijn. Wij snipperen tot 36 centimeter! De locatie van de takken is voor ons geen probleem want met de zelfrijdende rupsversnipperaar komen wij overal. Zelfs op taluds met een hellingshoek tot 35 graden.

Liever laten snoeien?

Twijfelt u bij elke tak? Dan kunt u ons vrijblijvend een offerte laten maken voor een onderhoudscontract of een eenmalige snoeibeurt. Wij adviseren u graag over de juiste aanpak van uw tuin. Vul het reactieformulier in met uw vraag, of bel direct: 0578 - 621 624.