Groen en onderhoudsvrij speelplein

Hoveniersbedrijf Van Triest heeft het schoolplein van de K. Norelschool in Epe aangelegd. Er is gezorgd voor een groene, onderhoudsvrije speelplek waar van alles is te beleven en te ontdekken.

Ontwerp door Anne Rodenburg

Het ontwerp voor het schoolplein is opgesteld door Anne Rodenburg van Tuin en Vlinder. Zij ontwerpt groene speelplekken, die voor kinderen uitdagender zijn om in te spelen. Groen stimuleert de creativiteit en draagt bij aan een gezondere ontwikkeling van de kinderen.

Schoolplein met weinig onderhoud

Het plein is zo ontworpen dat deze weinig onderhoud nodig heeft. De uitdaging wordt gezocht in het optimaal gebruik van de materialen. Zo wordt er gekozen voor bosplantsoen dat maar eens in de vijf jaar een snoeibeurt behoeft en werken we met reliëf en een deels vrije invulling, waardoor het plein natuurlijk oogt en minder snel rommelig aandoet.

Uw schoolplein laten ontwerpen, aanleggen of onderhouden?

Neem contact op met Hoveniersbedrijf Van Triest voor een tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud van uw school. bel direct: 0578 - 621 624.

Aanleg schoolplein

Bij de realisatie van het schoolplein werden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Zo voerden we de klimboom aan vanaf een ander project waar deze moest worden gekapt. Ook de bankjes en het hoger gelegen podium werden gemaakt van gestapelde tegels, die nog over waren van het oude schoolplein. We sloten vervolgens een waterpomp aan en zorgden voor beplanting die niet alleen tegen een aardig stootje bestand is, maar waarvan het overgrote deel ook vrucht draagt.


Vergelijkbare projecten

Inplanten van Taxushaag in Nijkerk

Bekijken

Nieuwe tuin en parkeerplaatsen bij Dennenheuvel

Bekijken

Beplanting bij bouwproject in Amersfoort

Bekijken

Aanleg natuurlijke parkeerplaats

Bekijken