Overzichtelijk en onderhoudsvrij schoolplein

Hoveniersbedrijf Van Triest heeft extra speelruimte gecreëerd bij de PCBO school De Regenboog in Apeldoorn. Er is gezorgd voor een overzichtelijke, onderhoudsvrije speelplek waar van alles is te beleven en te ontdekken.

Gesloten speelplein

Het schoolplein wordt door de grote doorn struiken een stuk kleiner dan het daadwerkelijk is. De doornstruiken zijn ontoegankelijk voor de kinderen en bieden geen ruimte tot ontdekken. Daarnaast ontnemen de struiken het zicht op het schoolplein wat buiten de schooltijden lijdt tot het aantrekken van hangjongeren. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen.

Natuurlijk spelen op het schoolplein

Door de toepassing van schors en boomstammetjes oogt dit deel van het plein wezenlijk anders dan de rest van het plein. De boomstammetjes vormen gezamenlijk een natuurlijke evenwichtsbalk, waarop het de uitdaging is het laatste stammetje te bereiken zonder het schors aan te raken. Mocht een boomstammetje niet worden gehaald dan zorgt de ondergrond van schors voor een zachte landing. Het andere spelonderdeel vormt de kastanjeboom die zijn geheim pas in de herfst prijs geeft.

Open speelplein

De doornstruiken zijn verwijderd, waardoor het plein weer fris en overzichtelijk oogt. In de vrijgekomen border is een deel van de grond afgegraven en opgevuld met boomschors. In de boomschors zijn acht boomstammetjes geplaatst. Het geheel wordt gecomplimenteerd met een kastanjeboom, die straks zorgt voor schaduw in de zomer en bijdraagt aan speelplezier in de herfst wanneer de kastanjes op de grond vallen.

Uw schoolplein laten ontwerpen, aanleggen of onderhouden?

Neem contact op met Hoveniersbedrijf Van Triest voor een tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud van uw school. Bel direct: 0578 - 621 624.


Vergelijkbare projecten

Inplanten van Taxushaag in Nijkerk

Bekijken

Nieuwe tuin en parkeerplaatsen bij Dennenheuvel

Bekijken

Beplanting bij bouwproject in Amersfoort

Bekijken

Aanleg natuurlijke parkeerplaats

Bekijken