Compleet verzorgd gazon met een minimum aan onderhoud

Bij een woning in Epe heeft Hoveniersbedrijf Van Triest kunstgras aangelegd. Dit is een ideale oplossing voor een tuin, die vanaf nu optimaal kan worden benut voor speel- en spelplezier, zonder intensief onderhoud.

Aanleggen kunstgras in tuin

Op het drukverdeeldoek is vervolgens het kunstgras gelegd. De rollen kunstgras zijn eerst uitgerold en werden op maat gesneden. Het kunstgras is rondom verlijmd op de eerder gelegde betonbanden, zodat dit ook bij intensief gebruik of harde wind goed op zijn plek blijft zitten. Als laatste is het gras ingeveegd met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de kunstgrasvezels keurig overeind blijven staan, hemelwater vlot wordt afgevoerd en levert het nodige extra gewicht.

Reguliere gras vervangen door kunstgras

Op dit druk gebruikte deel van de tuin is het reguliere gazon vervangen door kunstgras. Hierbij is het gazon eerst afgeplagd en 15cm afgegraven. De ontstane ruimte is opgevuld met brekerzand dat speciaal geselecteerd is in verband met het drainerende vermogen. In het brekerzand zijn betonbanden op de zijkant gelegd om de bestrating rond het kunstgras op te sluiten en om later het kunstgras op te verlijmen. Na het leggen van de betonbanden is het geheel verder aangevuld met brekerzand en verdicht tot een stabiele onderlaag.

Kunstgras beschermen tegen puntbelasting

Op de onderlaag is drukverdeeldoek aangebracht. Dit verspreidt de druk van voetstappen of tuinmeubilair over een grotere oppervlakte wat mogelijke beschadiging van het gras tot een minimum beperkt.


Vergelijkbare projecten

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Plaatsen van schutting met poort in Oene

Bekijken

Achterpaden renoveren voor woningbouw

Bekijken