Inspectie en snoeien van bomen

Voor een woningstichting in Zwolle hebben de boomexperts van Hoveniersbedrijf Van Triest BV afgelopen najaar een VTA inspectie uitgevoerd op een bomenbestand. Behalve het nodige snoeiwerk kwam er uit de inspectie ook naar voren dat een groot aantal beeldbepalende bomen gekapt diende te worden.

Kastanjeboom kappen

Een kastanjeboom was flink aangetast door een bloedingsziekte waarbij een slechte takaanzet werd geconstateerd en radicale scheuren.

Kappen en kapvergunning

Er zat niks anders op voor deze bomen een kapvergunning aan te vragen en deze na de winter te kappen. Gelijktijdig hebben we de andere bomen gesnoeid.

Bomen herplanten

Om de sierlijke tuinen rondom de complexen hun sierwaarde te laten behouden is er na de kap gezorgd voor herplant. Behalve een nieuwe Acer en Kastanje siert ook een prachtige Liguidambar de tuinen waardoor de bewoners blijven genieten van het groen om de deur.

Acer aangetast door Zadelzwam

Daarnaast was een beeldbepalende Acer (Esdoorn) flink aangetast door Zadelzwam en bleek van binnen te rot te zijn. Ons advies was dan ook om deze boom te kappen en te verwijderen uit het straatbeeld.

Eigen materiaal

Door het inzetten van onze eigen hoogwerker, minikraan met sorteerknijper en versnipperaar hebben onze hoveniers in korte tijd de bomen verwijderd.

Meer weten over onze boomverzorging?

Neem dan contact op met de hoveniers van Hoveniersbedrijf Van Triest BV via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.


Vergelijkbare projecten

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Plaatsen van schutting met poort in Oene

Bekijken

Achterpaden renoveren voor woningbouw

Bekijken