Duurzaam terras van bamboe planken

De hoveniers van Hoveniersbedrijf Van Triest hebben een duurzaam terras aangelegd van bamboe bij een woning in Vaassen. De bamboe vlonder is een verlengstuk van de woning en dient als ondergrond van de veranda. De vlonderplanken zijn onzichtbaar op de ligger geschroefd met RVS vlonderschroeven.

Dezelfde levensduur als hardhout

Bamboe is binnen vijf jaar volgroeit en geschikt voor het vervaardigen van bijvoorbeeld vlonderplanken. Hardhout heeft hier maar liefst 100 á 150 jaar voor nodig. Er hoeft bij bamboe dus geen tropisch regenwoud gekapt te worden. Bovendien beschikken de vlonderplanken over dezelfde duurzaamheidsklasse/levensduur als bijvoorbeeld Bangkirai en Azobe.

Onderhoud van de bamboe vlonder

De bamboe vlonder is standaard al één keer in de olie gezet, de kleur van het hout zal in de loop der tijd vergrijzen. Om dit proces te vertragen en het hout in topconditie te houden raden wij aan om de planken jaarlijks opnieuw in de olie te zetten.

Terras of vlonder laten aanleggen?

Neem dan contact op ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Bamboe planken splinteren niet

Naast de voordelen voor het milieu splinteren bamboe vlonderplanken niet zoals hardhouten planken doordat het geperste vezels zijn. Er kan dus gemakkelijk met blote voeten over het terras gelopen worden.


Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Divers straatwerk met trappen en terrassen

Bekijken