Graszoden leggen

Bij dit project in Apeldoorn hebben de hoveniers van Hoveniersbedrijf van Triest B.V. een bestaand gazon grondig aangepakt. Het oude gazon is verwijderd en de onderlaag is met behulp van een tuinfrees weer open gemaakt. Hierna zijn de nieuwe graszoden in de tuin aangebracht. In de onderstaande fotoreeks is dit project door onze hoveniers uitstekend in beeld gebracht. Benieuwd naar het stappenplan?

1. Bestaande gazon verwijderen

Het bestaande gazon voldeed niet langer aan de wensen van de klant omdat dit gazon veel kale plekken vertoonde en veel mos bevatte. Deze storende laag is dus verwijderd en afgevoerd.

2. Onderlaag doorspitten

De onderlaag die na het verwijderen van de bovenlaag naar boven kwam is doorgespit met behulp van een tuinfrees. Een luchtige bodem stimuleert het bodemleven en daarmee ook het gazon bij het opnemen van zuurstof en voedingsstoffen.

3. Onderlaag egaliseren

De opengewerkte onderlaag moet na het frezen weer worden ge√ęgaliseerd en verdicht voordat dat de graszoden worden aangebracht. Dit is gedaan met een zware rol zodat het gazon niet direct wegzakt wanneer je eroverheen loopt.

4. Graszoden leggen en genieten.

Op de voorbereide laag zijn tenslotte de graszoden uitgerold. Hierbij zijn de randen eerst uitgerold en daarna is het middenvak vervolgens gevuld. Direct na aanleg is gelijk de sproeier erop gezet om uitdroging te voorkomen.


Vergelijkbare projecten

Grind, border tuin Epe

Bekijken

Nieuwe tuin in 't Harde

Bekijken

tuinaanleg van moderne tuin in Epe

Bekijken

tuinrenovatie van klassieke tuin in Apeldoorn

Bekijken