Beschermende vuurdoornhagen voor monumentale muur

Aan de buitenzijde naast de hoofdingang van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam staat een monumentale muur. Deze was tot voor kort beschermd door beplanting in het aangrenzende plantvak. Om een grotere fietsenstalling te kunnen realiseren moest dit vak verdwijden. Om er zeker van te zijn dat de muur onbeschadigd zou blijven is er gekozen voor een Vuurdoornhaag.

Kant-en-klaar Vuurdoornhaag van Mobilane

Voordat deze planten een beschermende functie hebben, moeten ze jaren groeien. Mobilane biedt de uitkomst met de kant-en-klare Vuurdoornhagen. Dit zijn betonijzer-elementen van 120x180 cm die al tot circa 155 cm begroeid zijn met Vuurdoorn (Pyrancantha).

Natuur- en sierwaarde

Het is een solide en ondoordringbare haag geworden die naast de beschermende functie ook nog eens een flinke natuur- en sierwaarde heeft door de bloemen in het voorjaar en de oranje bessen in het najaar. Daardoor zijn ook de bijen en vogels er blij mee.

31 hagen geplaatst op ijzeren palen

De 31 hagen zijn geplaatst tussen gepoedercoate ijzeren palen met bijbehorende beugels. Om naar een gewenste hoogte van 245 cm te kunnen groeien, hebben onze hoveniers extra RVS leidraden boven de schermen gemonteerd.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via: 0578 - 621 624.


Vergelijkbare projecten

Borders herindelen tijdens winterbeurt in Epe

Bekijken

Beplanting verzorgen voor diverse aannemers

Bekijken

Plaatsen van schutting met poort in Oene

Bekijken

Achterpaden renoveren voor woningbouw

Bekijken