Landelijke tuin met vijver

Het ontwerp is samen met de klant opgesteld in een uitgebreid proces. Hierin zijn meerdere concepten gemaakt en besproken om uiteindelijk tot een definitief plan te komen. In deze planontwikkeling worden alle facetten besproken zoals vormgeving, materiaalkeuze, vijvermogelijkheden, verlichting en beplanting.

Grondwerk en bestrating

Allereerst is het grondwerk opgepakt en zijn de zandbanen voor de bestrating op hoogte gebracht. Hierop zijn de gebakken klinkers aangebracht. Gezien de uitstraling en praktische eigenschappen van baksteen, past dit perfect in deze landelijke tuin. Baksteen verkleurt en slijt nauwelijks en wordt eigenlijk alleen maar mooier na verloop van jaren.

Strakke Vijver

De vijver wordt eerst machinaal grofweg uitgegraven. Vervolgens wordt de vorm handmatig gemodelleerd. Vanwege de gewenste sproeier is hiervoor onder het folie een voorziening aangebracht zodat deze stevig en waterpas gemonteerd kan worden. Omdat bij gebruik van een rechthoekig stuk folie er grote plooien ontstaan in de hoeken, is er een op maat gemaakt 3D folie gebruikt.  Hierbij worden de wanden verticaal op het gronddeel aangebracht. Superstrak dus! Verder is deze vijver voorzien van een hardhouten beschoeiing en een filtersysteem voor helder water.

Grote borders

Een landelijke boerderijtuin kenmerkt zich door een ruim gazon en weelderige borders. Ook in dit geval is daarmee gewerkt, hoewel er ook een duidelijk moderne invloed aanwezig is door het gebruik van strakke vormen en vakken met maar 1 soort planten of siergrassen. Om de oprijlaan extra te accentueren is er een grote partij forse Rhododendrons gebruikt die al gelijk prachtig in bloei stonden. Als solitair zijn er 2 rode Treurbeuken geplant in de Rhodogroepen.  Bij de selectie van de planten is er gelet op stevigheid van de planten, een ruime bloei en nut voor bijen, hommels en vlinders. De oude Perenboom en Walnoten zijn gespaard door ze gelijk op te nemen in het ontwerp.

Perfect eindbeeld

Door de juiste plantkeuzes lijkt de tuin na een half jaar al bijna volwassen. Genieten dus!


Vergelijkbare projecten

Grind, border tuin Epe

Bekijken

Nieuwe tuin in 't Harde

Bekijken

tuinaanleg van moderne tuin in Epe

Bekijken

tuinrenovatie van klassieke tuin in Apeldoorn

Bekijken