Tuinaanleg met terras

Bij deze tuin in Zwolle is gewerkt met veel verschillende duurzame elementen. Hierdoor is deze tuin helemaal klaar voor de toekomst. Om te beginnen is het terras opgetrokken uit een combinatie van betonbanden en split. Door ruimte te laten tussen de betonbanden kan het water eenvoudig de grond in zakken. In het gazon is deze tussenruimte nog groter gelaten waardoor het gazon lijkt door te lopen. De betonbanden sluiten door middel van nat-zagen perfect aan op de achtergevel. Wat zorgt voor net dat beetje extra.

Het duurzame terras staat in verbinding met de voorzijde door middel van een pad van stapstenen. Zo kun je met een minimale inbreng van bestrating toch een doorgaande verbinding creëren. De staptegels worden gelegd op een stabiel zandbed dat later op de open plaatsen wordt vervangen door grond zodat het gazon ook op deze plekken goed aanslaat.

In de achtertuin is verder een overkapping geplaatst met een dak dat voorzien is van Sedum-planten. Hierdoor gaat het dak langer mee en oogt dit aantrekkelijker van bovenaf zoals terug te zien is in de onderstaande foto's.

Bij de beplanting is gekozen voor een divers assortiment dat perfect is afgestemd op de tuin. Zo zien we leibomen langs de achtergrens voor net wat meer privacy en is er gekozen voor klimplanten aan de voet van de pergola.

Ook een duurzame tuin? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of bel 0578 621 624.

Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Divers straatwerk met trappen en terrassen

Bekijken