TUINAANLEG WELLNESS TUIN

Bij dit project in het bosrijke buitengebied van Epe hebben we de tuin rondom een zwembad aangelegd. Deze zogenoemde wellnesstuin bevat een zwembad van 9 bij 3,5 meter die is geleverd en aangesloten door Interhiva uit Ede. Het voorbereidende grondwerk, het storten van de betonvloer en het aanwerken van het zwembad is door ons verzorgd zodat de tuin en het zwembad naadloos op elkaar aansluiten.

EVENWICHTIGE BEPLANTING

De beplanting rond het zwembad bestaat uit strakke wintergroene hagen van het soort Prunus lusitanica. Samen met de wintergroene Quercus ilex dragen deze twee elementen zorg voor een groene uitstraling het hele jaar door. De borders volgen de seizoenen en bevatten naast de drie grote Photinia fraseri Red Robins onder andere de volgende soorten: Hydrangea quercifolia, Pennisetum alopecuroides Hameln, Liriope muscarien een prachtige Magnolia.

UNIEKE ZWEMBADRAND

De bestrating rond het zwembad bestaat uit keramische tegels. Deze duurzame GeoCeramica Overland Antracite tegels hebben langs de zwembadrand een speciale behandeling ondergaan waarbij de tegel is voorzien van een zogenoemd facet. Hierbij wordt een deel van de tegel afgezaagd en tegen de zijkant gelijmd zodat de scherpe rand komt te vervallen. Hierdoor ontstaat er een zwembadrand die er precies hetzelfde uitziet als de naastgelegen tegels van het terras.

De hoogteverschillen in de tuin zijn opgevangen met traptreden van het type GeoFacetto Milano. Door deze traptrede een tint donkerder uit te voeren word je erop geattendeerd dat er een op- afstap aan zit te komen. Naast de traptreden zijn er ook twee hellingen aangelegd met gebakken waalformaten zodat je ook overal kan komen zonder gebruik te hoeven maken van de trap.

VAN A TOT Z

Bij dit project waren we al vanaf het begin betrokken waardoor we het grondwerk zo uit konden voeren dat we ook bij de verdere tuinaanleg verzekerd waren van de juiste ondergrond. De betonplaat is ter plekke door ons gestort waarna Interhiva het zwembad kon plaatsen en aansluiten waarna we verder konden met het aanvullen van het zwembad en de verdere aanleg van de tuin. Op deze manier weet je je verzekerd van het beste eindresultaat.

OOK TOE AAN EEN WELLNESS TUIN?

Krijg je na het zien van bovenstaand tuinproject ook zin in een zwembad in de tuin? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier om meer informatie op te vragen over het aanleggen van wellness tuinen.


Vergelijkbare projecten

Tuinaanleg rond zwembad in Epe

Bekijken

Nieuwe tuin met overkapping in Epe

Bekijken

Tuinaanleg van strakke tuin in Apeldoorn

Bekijken