Tuinaanleg moderne tuin

Dit mooie tuinproject in Apeldoorn is door onze hoveniers voorzien van een moderne inrichting. In een tijdspad van twee weken zijn zaken als afkoppelen hemelwater, bestrating, afscheidingen en beplanting vakkundig uitgevoerd. We zijn zeer tevreden over het resultaat en daarom presenteren wij met trotst hieronder het doorlopen proces.

AFKOPPELEN HEMELWATER

Het regenwater dat op het dak valt wordt via dakgoten en regenpijpen  naar een ondergrondse infiltratiebuis geleid. Deze buis is dicht rond het huis en poreus zodra deze voldoende ver van de woning af ligt. Op dit traject geeft de buis water af aan de bodem. De buis eindigt ten slotte bij de sloot zodat bij een heftige regenbui hier het overtollige water op afgegeven kan worden.

STRAK STRAATWERK

Nadat de infiltratiebuizen zijn ingegraven is het overige grondwerk gereed gemaakt voor het leggen van de bestrating. Onder de klinkers, type dikformaat, is een laag van 20cm ophoogzand aangebracht. Deze laag kan niet gauw te dik want op de langere termijn wordt hiermee voorkomen dat de bestrating verzakt. Na het leggen zijn de klinkers aangetrild en ingeveegd met brekerszand.

INPLANTEN EN GRASZODEN LEGGEN

De werkzaamheden in Apeldoorn zijn afgerond met het inplanten van de borders en het leggen van graszoden. Zoals te zien op de linkerfoto is het gazon perfect geëgaliseerd met behulp van een StrakVlak egalisatieschuif. Dit stuk gereedschap stelt ons in staat grote vlakken perfect vlak te krijgen met minimale inspanning.

EINDRESULTAAT

De foto's van het eindresultaat worden dit voorjaar aan dit project toegevoegd. Voor vragen kunt u alvast contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.


Vergelijkbare projecten

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Divers straatwerk met trappen en terrassen

Bekijken

Aanleg terras en borders in Driebergen

Bekijken

Tuinaanleg met uniek terras in Zwolle

Bekijken