TUINAANLEG STRAKKE TUIN

Deze tuin in Apeldoorn is door Hoveniersbedrijf van Triest BV flink onder handen genomen. De bestaande tuin is in zijn geheel afgevoerd waarna het nieuwe tuinontwerp kon worden aangelegd. Het eindresultaat is een strakke tuin met hierin enkele verhoogde bakken, een pergola en super strak straatwerk. We laten je hieronder graag zien welke stappen zijn doorlopen om tot dit fantastische eindresultaat te komen.

TUIN LEEGHALEN EN AANLEG TERRAS

De hele tuin is leeggehaald met behulp van een minikraan. Hiervoor is de oude schutting aan de achterzijde verwijderd waardoor er een open verbinding ontstond met het achterliggende parkeerterrein. Via deze open verbinding kon al het tuinafval gemakkelijk in de containers worden geschept. De bestaande tuin was dan ook in een mum weg.

Hierna was het tijd voor het voorbereidende grondwerk. Hierbij is hoogzand onder de bestrating aangebracht en bemeste tuinaarde in de borders. Met alle grond op de juiste tijd kon worden begonnen met het aanleggen van het terras dat bestaat uit keramische tegels van het type Boardwalk Silver in de maat 60x60x1,8cm. Er is hier gekozen voor keramische tegels omdat de klanten zo min mogelijk onderhoud wilden. De tegels zijn tenslotte gevoegd om mieren en onkruid te weren.

VERHOOGDE BAK MET PERGOLA

Half in het keramische terras ligt een verhoogde bak van van Patio muurblokken. Deze bak brengt wat hoogte in de tuin en wordt doorsneden door een pad van stapstenen die dwars door de border loopt. Dit vergemakkelijkt het onderhoud van de border en ziet er ook nog eens mooi uit. Om toch continuïteit in de tuin te brengen zijn de bakken onderling verbonden door een pergola van Douglashout. Hier kunnen straks de klimplanten langs naar boven klimmen.

Door een zichtlijn te combineren met een breedtelijn, is de tuin visueel veel groter geworden. Vanuit meerdere plekken biedt de tuin diepte versterkende doorkijkjes

SNAARSTRAK EINDRESULTAAT

Nu de tuin een halfjaar in gebruik is komt de beplanting langzaam tot leven. Het zal nog ongeveer een jaar duren voordat er geen grond meer zichtbaar is maar het begin mag er zijn. De opzet is vrij weelderig en gericht op insecten en het gebruik in de keuken. De twee toegepaste dak-Moerbeibomen zijn geplant om de hitte in de tuin te beperken en om lekker onder te zitten. Door de bomen in het grind te plaatsen krijgt al het regenwater dat in de tuin valt de kans om in de bodem te zakken. Het eindresultaat oogt strak en verzorgt en biedt de gebruikers van de tuin meerdere zitmogelijkheden. Kortom een tuin om nog vele jaren plezier van te hebben.

OOK TOE AAN EEN STRAKKE TUIN?

Krijg je na het zien van bovenstaand tuinproject ook zin in een strakke tuin? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier om meer informatie op te vragen over het aanleggen van strakke tuinen.


Vergelijkbare projecten

Tuinaanleg rond zwembad in Epe

Bekijken

Nieuwe tuin met overkapping in Epe

Bekijken

Tuinaanleg van strakke tuin in Apeldoorn

Bekijken