Aanleg van nieuwe vijver en trappartij

In deze tuin wordt een geheel nieuw achterterras aangelegd die middels een brede trap overgaat in de lager gelegen tuin met verhoogde vijvers. Met inbreng van dit brede terras wordt de achtertuin beter toegankelijk. Het uitdagende hoogteverschil wordt hier als unieke kans aangegrepen. Hieronder kun je zien hoe de tuin tot stand komt.

Voordat kan worden begonnen met de renovatie van de achtertuin moet de tuin eerst worden leeggehaald. Dat wordt hier gedaan met inzet van een kruiwagen op rups. Deze zelfrijdende kruiwagen kan overal gemakkelijk bij en kan zelfstandig het puin in de container kiepen. We beschikken over maar liefst 6 (mini)kranen van 1 tot 14 ton. Hierdoor kunnen we op elke locatie efficient werken.

Na het leegruimen van de tuin wordt deze met een rupskraan in model gebracht. Na het verdelen van de grond wordt de fundering voor de muurelementen en de L-elementen geplaatst.

Het lijmen van de muurelementen gebeurt op de precies waterpas gelegde betonbanden. Het werken vanaf een vlakke ondervloer voorkomt dat de bak scheef zakt en/of in het werk aangepast dient te worden.

Nu de bak voor de vijver af is kan het 3D EPDM folie worden geplaatst. Dit rubberfolie is 1mm dik en is bestand tegen rek en hoge druk. Het voordeel van 3D is dat de folie al in het gewenste model is gebracht. Hierdoor zie je geen hinderlijke vouwen van overlappende stukken of in bochten.

Ten slotte kan de trap worden geplaatst met behulp van een hulpstuk aan de kraan. Want deze massieve trapelementen houden de bestrating keurig op hun plek maar zijn daardoor wel ontzettend zwaar.

Op de laatste foto zie je hoe het terras wordt aangelegd met keramiektegels. We leggen dit hier bewust als laatste omdat we daarmee voorkomen dat de tegels mogelijk beschadigingen oplopen tijdens de voorafgaande werkzaamheden. Ook deze tegels hebben een extra fundatie van in dit geval puingranulaat. Dit is veel stabieler dan alleen maar hoogzand.

Het uiteindelijke inplanten houden jullie nog even tegoed. Dit doen we later in het jaar wanneer het minder droog is. Hierdoor is de klus misschien niet gelijk af, maar voorkom je onnodig sproeien en het afsterven van de jonge kwetsbare planten.


Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Tuinaanleg van moderne tuin in Apeldoorn

Bekijken

Divers straatwerk met trappen en terrassen

Bekijken