TUINRENOVATIE KLASSIEKE TUIN

In Apeldoorn hebben de tuinspecialisten van Hoveniersbedrijf van Triest B.V. een bestaande klassieke tuin onder handen genomen. De werkzaamheden bestonden uit het rooien en afvoeren van de bestaande beplanting, het uitvoeren van divers grondwerk, het instraten van de bestrating en het leggen van graszoden. Deze mix aan diverse tuinwerkzaamheden in een bestaande tuin maakte dit tuinproject tot een uitdagend renovatieproject.

DIVERS GRONDWERK

Nadat de tuin is leeggehaald is al het grondwerk uitgevoerd. Dit bestond uit het ingraven van alle kabels en leidingen, die nodig waren voor het aansluiten van de Phillips Hue tuinverlichting, en het ingraven van infiltratiekratten. De infiltratiekratten ontlasten het riool doordat het regenwater via de infiltratiekrat weer aan de grond wordt afgegeven. Hierdoor blijft het water op de plek waar het valt. Hiermee wordt uitdroging van de tuin voorkomen. Na het graafwerk zijn alle sleuven en gaten gedempt en verdicht. Het grondwerk is ten slotte afgerond met het aanbrengen van hoogzand voor onder de bestrating.

UNIEK STRAATWERK

Op het eerder aangebrachte hoogzand is vervolgens de bestrating aangebracht. Hierbij is gekozen voor een gebakken waalformaat in de maat 5x20x8,5 bezand Mechelen. Deze duurzame bestrating sluit goed aan bij de klassieke uitstraling van de tuin. Langs het tuinpad ligt een dubbele strek die ervoor zorgt dat de ingeslepen stukken bestrating netjes op de plek blijven liggen. Naast het hierboven aangehaalde tuinpad is er er ook bestrating aangebracht rond het tuinhuis en bij het nieuwe terras.

STRAK GAZON

Bij een gerenoveerde tuin hoort ook een fris en strak gazon. Hierbij is gebruik gemaakt van kant & klare graszoden die na uitrollen direct resulteren in een strak gazon. Na een goede week dagelijks water geven kan dan ook gelijk de robotmaaier erop. Zo blijft het gazon lekker kort zonder dat je er naar om hoeft te kijken.

OOK TOE AAN EEN TUINRENOVATIE?

Denk je na het zien van bovenstaand tuinproject dat jouw tuin ook wel een renovatiebeurt kan gebruiken. Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier om meer informatie op te vragen over het renoveren van de tuin.


Vergelijkbare projecten

Grind, border tuin Epe

Bekijken

Nieuwe tuin in 't Harde

Bekijken

tuinaanleg van moderne tuin in Epe

Bekijken

tuinrenovatie van klassieke tuin in Apeldoorn

Bekijken