Sfeervolle tuin

Sfeervolle binnentuin met beplanting

Woningstichting Woonpalet in Zeewolde gaf ons de opdracht om de saaie, betonnen binnentuin bij Coloriet om te vormen naar een sfeervolle, uitnodigende tuin met belevingsgerichte beplanting. Dit laatste vanwege de dementerende cliënten die regelmatig gebruik maken van de binnentuin.

We hebben de rechte lijnen eruit gehaald door langs de nieuwe antraciet betontegels van 50x50cm een golvende rand te leggen van gebakken waalformaat klinkers. Naast een mooi organisch lijnenspel geeft deze combinatie een prachtig kleurencontrast.

Verder zijn er extra terrassen aangelegd zodat personeel, cliënten of bezoekers ook privacy kunnen vinden. Via diverse paadjes kunnen de gebruikers overal rond lopen om alle belevingen van de planten te ervaren. De beleving is gericht op geur, kleur, voelen en smaak. Een aantal voorbeelden zijn; klein fruit, diverse kruiden, geurrozen, bessen, lavendel, Monarda, Nepeta, Ganzerik, Agastache, etc.

Als laatste zijn de planten ook nog eens geselecteerd op bij-, vlinder-, en vogelvriendelijkheid. De aanwezige Meidoorns zijn daarom gespaard en er zijn diverse soorten toegevoegd zoals Olijfwilg, Persicaria, IJzerhard, Vlinderstruiken, Origanum, Smeerwortel, Zonnehoed, Prachtkaars, Calamintha, Margrieten, etc.


Vergelijkbare projecten

Belevingsgerichte tuin in Zeewolde

Bekijken

Renovatie Flagstone terras in Epe

Bekijken

Tuinaanleg sfeervolle tuin in Apeldoorn

Bekijken

Romantische tuin in Epe

Bekijken