Moderne tuin

Moderne tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden

Een moderne tuin wordt rechtlijnig opgezet. De gekozen materialen zijn vaak groot en strak van vorm. Een moderne tuin is klaar voor de toekomst en geeft de gebruiker rust.

Een moderne tuin is een breed begrip, de invulling is voor iedereen anders. Wel zijn er enkele belangrijke kenmerken. Zo kenmerkt een moderne tuin zich vaak door grote tegels met rustige kleuren, structuur, geometrische vormen en strakke lijnen die op elkaar aansluiten. Het staat voor weinig onderhoud, eenvoud en minimalisme.

Strakke materialen

Materialen voor de moderne tuin moeten vlak en strak zijn. Ze worden tevens gekenmerkt door tijdloze, rustige kleurstellingen. Natuursteen en keramiek zijn bijvoorbeeld erg geschikt.

Indeling moderne tuin

Rechte of diagonale lijnen, korte routes en een eenduidige uitstraling. Dat is hoe wij denken dat een moderne tuin er uit hoort te zien. Grote vlakken zorgen voor een rustig beeld. Deze grote vlakken worden vervolgens doorsneden met looproutes, et voilà, de moderne tuin is geboren.

Moderne tuinbeplanting

De beplanting moet rust uitstralen en bestaat doorgaans uit bodembedekkers met solitaire heesters. Veel voorkomende bodembedekkers zijn de Waldsteinia ternata, Vinca minor en de Hedera helix. Inspelend op de laatste trend kunnen wij deze in kant-en-klare bodembedekkende matten leveren, zodat de ondergrond gelijk dicht zit en daardoor vrij blijft van onkruid.

Een moderne tuin?

Hoveniersbedrijf Van Triest BV voert elk project in eigen beheer uit. Van ontwerp en aanleg tot het onderhouden van uw droomtuin! Meer weten over onze moderne tuinen? Bekijk onze projecten en neem contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 0578 - 621 624.

Beplanting in een moderne tuin

Ook bij een minimalistische, moderne tuin mag beplanting niet vergeten worden. U kunt wel kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin met planten die weinig aandacht nodig hebben. Perfect voor als u niet dol ben op tuinieren. Enkele grote plantenbakken met planten zoals siergrassen of Trycirtis. Zet de planten in duidelijke groepen bij elkaar zodat het strak blijft ogen. Hiernaast passen mooi gesnoeide bomen en hagen heel goed thuis in een moderne tuin. Heeft u moeite om uw tuin klaar te maken voor het komende seizoen? Weet u niet waar u moet beginnen of heeft u geen groene vingers? We helpen u graag!

Moderne vijver

Een vijver is een onmisbaar element in een moderne tuin en geeft een andere dimensie. Het zorgt voor afwisselende fauna en flora en schept leven. Een vijver geeft je tuin iets extra’s. Een moderne vijver is strak met rechte hoeken.

Sfeervolle verlichting

Als je ’s avonds ook nog lekker in de tuin wilt zitten is het aan te raden om tuinverlichting te gebruiken. Verlichting kan in veel gevallen nét dat extra beetje sfeer geven. Het is hierbij wel verstandig om een verlichtingsplan te maken en te bedenken welke elementen u wilt ‘uitlichten’.

Een moderne tuin aanleggen?

Minimalistisch, duidelijk, strak, symmetrisch; het zijn kernwoorden waar onze tuinarchitecten prachtige moderne tuinontwerpen op baseren. Heeft u al concrete ideeën? Of juist niet? Wij hebben vele voorbeelden van moderne, strakke tuinen die wij over de afgelopen jaren hebben aangelegd. Neem vrijblijvend contact op met onze tuinarchitecten via het reactieformulier, of bel direct: 0578 - 621 624 of stuur een mail naar info@vantriestbv.nl.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Vergelijkbare projecten

EXCLUSIVE TUIN MET VERLICHTING

Bekijken

Tuinaanleg rond zwembad in Epe

Bekijken

Nieuwe moderne tuin in Epe

Bekijken

Aanleg sedumdak in Heerde

Bekijken