''Aanleg van tuin, die opgaat in het landschap''

Elf maanden oud en de borders wuiven je al tegemoet. De bomen staan fier in blad en het terras wordt volop gebruikt. Tijd voor een terugblik op dit bijzondere tuinproject in het buitengebied van Epe.

Tuinproject met een natuurlijk voorkomen

Het huis, dat de aanleiding vormde van dit tuinproject, heeft een minimalistisch, natuurlijk voorkomen. De uit Red Cedar opgetrokken muren en de rieten kap maken dat dit huis naadloos opgaat in de omgeving. Bij de invulling van de tuin hebben we hier vorm aangegeven met volle borders, landelijke hagen en een natuurlijk ogende oprit van split.

Border met laag blijvende beplanting

De beleving wordt verder gezocht in het optimaal gebruiken van de ramen in de woning. Bij het grote raam aan de achterzijde hebben we een grote border gerealiseerd met daaromheen een groot terras van 60 x 60 cm tegels. De border is aangeplant met laag blijvende planten, zodat je van binnenuit de tuin kunt ervaren zonder dat dit het uitzicht belemmert.

Natuurlijk afvoeren van hemelwater

Op het gebied van duurzaamheid hebben we gekozen voor het natuurlijk afvoeren van het hemelwater. Dit wordt direct vanaf de daken via drainagebuizen naar een wadi geloodst. Deze wadi bestaat uit een flauwe kuil in het gazon die gewoon mee wordt gemaaid. Gemiddeld genomen staat de wadi maar vier keer per jaar een paar uur vol water.

Uw landelijke tuin laten aanleggen?

Wilt u ook een landelijke tuin laten aanleggen met duurzame oplossingen? Kijk dan eens rond bij onze landelijke tuinen of neem contact op met Hoveniersbedrijf Van Triest voor een tuinontwerp of tuinaanleg van uw droomtuin. Vul het getoonde reactieformulier in of bel direct: 0578 - 621 624.

Stel hier uw vraag aan Hoveniersbedrijf van Triest

Vergelijkbare projecten

Aanleg landelijke tuin in Epe

Bekijken

Groene wand voor Cityside Apartments

Bekijken