Tuinaanleg Epe

Op zoek naar een hoveniersbedrijf voor het aanleggen van je tuin? Lees hier alles over tuinaanleg, tuinklussen en tuinprojecten. De hoveniers van Hoveniersbedrijf van Triest B.V. uit Epe weten alles van tuinaanleg en delen deze kennis graag met jou. Dit kan direct in de tuin door een hovenier of in de vorm van een aanlegadvies door één van onze tuinadviseurs.

Wat komt er allemaal kijken bij tuinaanleg?

Bij het aanleggen van de tuin krijg je altijd te maken met één van de volgende vijf onderdelen: voorbereiding, grondwerk, straatwerk, constructies en beplanting. We hebben hieronder een handig overzicht geplaatst waarin je eenvoudig kunt zien welke handelingen achtereenvolgens worden uitgevoerd tijdens de aanleg van de tuin.

1. Voorbereiding - tuinaanleg

Voor je kan beginnen met het aanleggen van de tuin moet eerst afgerekend worden met de bestaande situatie. Het opruimen daarvan schalen we daarom onder voorbereiding. Veel voorkomende voorbereidingswerkzaamheden zijn het rooien en afvoeren van beplanting, het afplaggen en afvoeren van gazons, het opbreken en afvoeren van bestrating en het afbreken van constructies.

2. Grondwerk - tuinaanleg

Nu de tuin leeg is kan het grondwerk in gereedheid worden gebracht. Hierbij worden eerst de kabels, leidingen en infiltratiekoffers ingegraven waarna de cunetten en plantvakken in gereedheid worden gebracht. Voor de cunetten gebruiken we hoogzand en gebroken puin en in de plantvakken brengen we bemeste tuinaarde en bladaarde aan.

3. Straatwerk - tuinaanleg

Als de cunetten klaar liggen kunnen deze worden verdicht en gelegaliseerd waarna de bestrating kan worden aangebracht. Klinkers en tegels worden direct op het voorbereide zandbed gelegd. Bij halfverharding, zoals split, grind en schors, wordt hier nog een laag worteldoek tussen gelegd om vermenging van boven- en onderlaag tegen te gaan.

4. Constructies - tuinaanleg

Deze overkoepelende post biedt plaats aan alle tuinwerkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd voor met de beplanting kan worden begonnen. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden zoals het aanleggen van erfafscheidingen, verhoogde bakken, vijvers, pergola's , tuinhuizen, beregening en verlichting.

5. Beplanting - tuinaanleg

Wanneer alles op zijn plek staat komt het allerbelangrijkste: De Beplanting. Hierbij worden bomen, heesters, hagen en vaste planten ingepland en worden de graszoden uitgerold. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is water geven of dit overlaten aan de beregeningsinstallatie die al is aangelegd bij constructies.

Welke materialen heb je nodig voor tuinaanleg?

Voor het aanleggen van de tuin heb je verschillende tuinproducten nodig die uiteindelijk samen de tuin vormen. Alle tuinproducten die wij in ons assortiment hebben kun je terug vinden in het menu onder het kopje tuinproducten. Om je alvast wat op weg te helpen behandelen we hieronder drie veelgebruikte tuinproducten.

Hierbij beginnen we met de afscheidingen. Hieronder vallen hagen, hederaschermen, hekwerken, schanskorven en schuttingen van hout en cortenstaal. Deze verticale tuinafscheidingen zorgen voor privacy in de tuin. Naast privacy kunnen deze tuinafscheidingen ook goed ingezet worden om de tuin op te delen in verschillende tuinkamers.

Na het kaderen van de tuin kan begonnen worden met de invulling. Hierbij kun je haast niet om bestrating heen. Dit tuinproduct is in de gemiddelde tuin goed voor 50% van de bodembedekking. Niet gek dus dat er op het gebied van bestrating ontzettend veel te kiezen valt. Onder het kopje bestrating helpen we je graag verder om te komen tot een goede keuze.

De overige 50% van de tuin bestaat vaak uit beplanting. Beplanting is het verzamelwoord voor bomen, struiken en planten. Een goed uitgebalanceerde mix van bomen, struiken en planten kan de tuin een ontzettende boost geven. Deze mix wordt in de tuinwereld vaak aangeduid als border. Hierbij kun je kiezen uit divers of eenduidig, strak of organisch en hoog of laag.

Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van tuinaanleg?

De mogelijkheden op het gebied van tuinaanleg zijn eindeloos. De variaties die er zijn bij het toepassen van de verschillende tuinelementen maken elke tuin weer anders. We hebben er daarom voor gekozen om diverse tuinprojecten in beeld te brengen. Middels een handig zoeksysteem aan de zijkant kun je gemakkelijk de projecten naar boven halen waar jouw interesse naar uitgaat. Een vinkje bij bijvoorbeeld bestrating en afscheidingen haalt alle projecten naar boven waarin deze tuinproducten toegepast worden.

Naast het zoeken op tuinproducten is het ook mogelijk een selectie te maken op tuindiensten en tuinstijlen. Zo kun je bijvoorbeeld tot de volgende selecties komen: Bestrating in moderne tuin, afscheiding in klassieke tuin of vijver in bostuin. Het systeem werkt zo makkelijk dat ook onze tuinadviseurs dagelijks met dit systeem werken wanneer ze op zoek zijn naar voorbeeldprojecten voor de klant.

Je tuin laten aanleggen?

Wil je gebruik maken van Hoveniersbedrijf van Triest B.V. voor het aanleggen van jouw tuin? Dat kan. Wij komen dan vrijblijvend langs voor het opnemen van het project. Jouw wensen en het kader waarbinnen de werkzaamheden plaats vinden bepalen de hoogte van de offerteprijs. De wensen bepaal je zelf of in overleg met onze tuinadviseur. Het kader is een vast gegeven. Hierbij kun je denken aan de bereikbaarheid van de tuin en de afstand van het project tot ons bedrijf. Doorgaans hebben wij voor elke tuin een machine die eraan bij draagt dat we de tuinaanleg soepel en efficiënt kunnen laten verlopen.

Advies over tuinaanleg?

Behoefte aan persoonlijk advies met betrekking tot het laten aanleggen van een tuin? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.