Kikkerpoel uitgraven

Het idee om een kikkerpoel aan te leggen begint met het maken van een ontwerp. Dit ontwerp kun je vervolgens gebruiken bij het indienen van de vergunningsaanvraag. Hierbij kunnen we je desgewenst helpen. In de tekening hieronder is aangegeven waar de kikkerpoel is gepositioneerd t.o.v. de bebouwing en waar de vrijkomende grond wordt hergebruikt. Na akkoord op de vergunning kon in dit geval begonnen worden met het uitgraven van de kikkerpoel.

Grondwerk in eigen beheer

Het uitgraven van de kikkerpoel hebben we in eigen beheer uitgevoerd met behulp van onze mobiele kraan. Het grond is op het terrein uitgereden met behulp van een trekker met een dumper. Op deze manier konden we werken met een gesloten grondbalans en hoefde er geen schone grond verklaring te worden aangevraagd.

KIkkerpoel met diep gedeelte

In deze kikkerpoel is gewerkt met een flauwe oever die het diepe gedeelte op een gemoedelijke en diervriendelijke manier verbind met de omgeving. Het diepe gedeelte zorgt ervoor dat vissen en amfibieën ook in periodes van droogte in leven blijven waardoor je minder last hebt van muggen.

Opgehoogde houtwallen

De vrijkomende grond is gebruikt om het omliggende landschap op te hogen. Hierbij is ervoor gekozen om de grond niet evenredig te verdelen maar juist te kiezen voor enkele natuurlijke verhogingen. Deze natuurlijke verhogingen lenen zich bij uitstek voor het realiseren van houtwallen.

OOK EEN KIKKERPOEL laten aanleggen?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier om een aanvraag te versturen voor het aanleggen van een kikkerpoel.


Vergelijkbare projecten

Kikkerpoel aanleggen in Epe

Bekijken

Realisatie daktuin in Harderwijk

Bekijken

Renovatie van borders en gazon in Heerde

Bekijken

Onderhoudsarme voortuin in Hattem

Bekijken