Tuinonderhoud Epe

Op zoek naar een hoveniersbedrijf voor het onderhouden van je tuin? Lees hier alles over tuinonderhoud, onderhoudscontracten voor de tuin en onderhoudsvriendelijke tuinen. De hoveniers van Hoveniersbedrijf van Triest B.V. uit Epe weten alles van tuinonderhoud en delen deze kennis graag met jou. Dit kan direct in de tuin door een hovenier of in de vorm van een onderhoudsadvies door één van onze tuinadviseurs.

Tuinonderhoud per seizoen

In elk van de vier jaargetijden valt er in de tuinen in en rondom Epe wat te doen. We hebben de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter onder elkaar gezet in een handig overzicht zodat je snel en eenvoudig kunt zien wat er elk seizoen te doen is in de tuin.

1 . Tuinonderhoud in de lente

De lente is het uitgelezen moment qua tuinonderhoud om struiken te snoeien die bloeien op 1-jarig hout. Bekende struiken die bloeien op 1-jarig hout zijn de hortensia, vlinderstruik, lavendel en roos. Loop daarnaast nog even de bomen na op stormschade om te voorkomen dat er takken uitscheuren wanneer de boom weer vol en zwaar wordt door het blad.

2. Tuinonderhoud in de zomer

In de zomer beperkt het tuinonderhoud zich tot het weghalen van onkruid in de borders en het uitvoeren van correctie snoei aan heesters en vaste planten. Het is nu ook de tijd om voorjaarsbloeiende heesters te snoeien. Hiermee heb je in de winter als het goed is gewacht om te voorkomen dat de heester wel gewoon kan bloeien in het voorjaar. Ten slotte scheer je alle hagen zoals buxus, laurier, conifeer en hederahagen.

3. Tuinonderhoud in de herfst

De opruimkant van het tuinonderhoud begint in de herfst met het verwijderen van al het blad. Hierbij adviseren we om het blad in de borders zoveel mogelijk te laten liggen. Hiermee bescherm je de onderliggende vaste planten tegen vorstschade in de winter. Verder kun je de uitgebloeide planten in de border afknippen wanneer je opgeruimd de winter in wil gaan. Dit kan eventueel ook aan het eind van de winter. Hiermee oogt je border in de winter niet kaal en kun je nog genieten van de uitgebloeide grassen. Bijkomend voordeel is dat dit afgestorven loof de planten net zoals het eerdergenoemde blad de vaste planten beschermd tegen vorst.

4. Tuinonderhoud in de winter

Gedurende de wintermaanden ben je bezig met het uitvoeren van grove snoei aan bomen en struiken. Ontzie bij deze snoeironde de voorjaarsbloeiende heesters. Want wanneer je nu alle takken en daarmee de knoppen wegknipt ontneem je jezelf het plezier van de bloei in het voorjaar. Deze heesters kunnen na de bloeiperiode in het voorjaar worden gesnoeid.

Eenmalig hulp met tuinonderhoud

We merken dat steeds meer klanten, in en rond Epe, het prettig vinden om eenmaal per jaar gebruik te maken van de tuindiensten van een Hovenier. Deze tuinhulp concentreert zich vooral op het snoeien van de hagen in de zomer en het grove snoeiwerk in de winter. Deze lichamelijk inspannende tuinklussen zijn met het juiste materieel door ons eenvoudig uit te voeren. Door het wegnemen van dit grotere tuinonderhoud brengen we bij veel van onze klanten het tuinplezier weer terug.

Tuinonderhoud op contractbasis

Deze natuurlijke bomenrij zorgt voor schaduw in de zomer en laat wanneer het blad is gevallen de zon door in de winterperiode. Lees hier alles over de verschillende soorten bomen.

Meer dan eenmaal per jaar gebruik van maken van tuinonderhoud? Overweeg dan eens een onderhoudscontract voor de tuin. Hierbij spreek je met ons een onderhoudsinterval af. Hierbij bepalen we samen hoe vaak de hovenier per jaar langs komt om het tuinonderhoud uit te voeren. Op deze manier geniet je het gehele jaar van een perfect verzorgde tuin.

Dit onderhoudscontract is uit te breiden met een maaicontract waarbij twee wekelijks het gazon wordt gemaaid geduurde het groeiseizoen van het gras. Dit groeiseizoen loopt ongeveer van april tot oktober. En kan afhankelijk van het weer, wanneer het warmer is dan 10 graden, eerder starten of langer doorlopen.

Onderhoudsvriendelijke tuinen

Om te besparen op de kosten voor het onderhoud of om bij een nieuwe tuin in de toekomst te besparen op het tuinonderhoud kun je een onderhoudsarme tuin in overweging nemen. Dit zijn tuinen die weinig tuinonderhoud nodig hebben. Wel zo makkelijk als je geen groene vingers hebt of een dagje ouder wordt.

We hebben de laatste tijd al meerdere onderhoudsvriendelijke tuinen in Epe aangelegd en laten je graag zien hoe in deze tuinen het tuinonderhoud is teruggebracht tot het minimum.

Zelf je tuin onderhoudsvriendelijk maken?

Wil je minder tijd kwijt zijn met het onderhoud van de tuin? Maak dan gebruik van deze handige onderhouds-bespaartips:

  • Vul lage of kale plekken in de border op met sterke bodem bedekkende planten zoals Hedera, Pachysandra en Waldsteinia. Hiermee voorkom je dat deze kale en of lege plekken volgroeien met onkruiden.
  • Vervang snelgroeiende hagen zoals beuk, laurier en liguster door langzaam groeiende hagen zoals Taxus en Coniferen. Hiermee spaar je al gauw een snoeibeurt uit.
  • Vervang borders en delen van de bestrating door gazon en zet daar een maairobot op. Deze robot doet stilzwijgend zijn werk en zorgt altijd voor een aangenaam tuinbeeld

Advies over tuinonderhoud Epe?

Behoefte aan persoonlijk advies met betrekking tot duurzame tuin ideeën? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.